nieuws

Restaurants Ouderkerk ook zonder stroom

Restaurant

Niet alleen in de Bommelerwaard zat men zonder electriciteit, donderdagavond werd ook Ouderkerk aan de Amstel getroffen door een stroomstoring. Bij restaurant Klein Paardenburg stookte men buiten een houtvuur om toch te kunnen koken. ‘We voelden heel erg mee met de Betuwe.

Restaurants Ouderkerk ook zonder stroom

‘We hadden voor één avond een barbecuerestaurant, een beetje zoals vroeger de holbewoners het deden’, grapt Klein Paardenburgs chef-kok Martijn van Roon.

Hij wilde de vijftig gasten die binnen zaten niet teleurstellen, dus stond hij met min drie op de binnenplaats. Binnen werd alles met kaarsen opgelost. En om de mensen warm te houden vloeide de wijn rijkelijk.

Kaarsvet

Pas rond half één ’s nachts kwam de stroom weer terug. ‘We schrokken de volgende ochtend wel. Wát een puinhoop! Kaarsvet overal, roet van buiten en veel gemorste wijn. En er stond een flinke afwas te wachten.’

De ruim 2500 euro die het restaurant misliep wordt verhaald op Nuon, zegt Van Roon. ‘We rekenden wel de wijnarrangementen, maar voor het eten hebben we veel minder laten betalen.’

25.000 euro

In Ouderkerk aan de Amstel ligt een heel aantal restaurants dicht bij elkaar, die allemaal werden getroffen. Volgens Van Roon bleef iedereen open, alleen Groot Paardenburg heeft rond negen uur besloten de deuren dicht te doen.

‘Eigenlijk niet eens open’, verduidelijkt gastheer John Scheppink. Hij zou 190 gasten krijgen, maar heeft ze allemaal afgebeld, op de tien na die al binnen zaten. Die hebben een koud driegangenmenu gekregen.

Eén gezelschap kon hij bij een ander restaurant onderbrengen, de rest bleef thuis. Al met al is Groot Paardenburg zo’n 25.000 euro misgelopen, schat Scheppink, en dat mag Nuon gaan betalen.

Reageer op dit artikel