nieuws

Restaurants Vancouver tevreden

Restaurant

Restaurants in Vancouver hebben goed geboerd tijdens de Olympische Spelen. De omzet in eetgelegenheden in de Canadese stad steeg tot meer dan 90 procent ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar.

Restaurants Vancouver tevreden

Vooral restaurants dicht bij de Olympische wedstrijden scoorden goed, zo laat Ian Tostenson van de lokale restaurantvereniging weten. Eetgelegenheden ver af van de activiteiten, bijvoorbeeld in het noorden van de stad, telden juist minder bezoekers.

In Whistler, waar skiwedstrijden werden gehouden, nam de restaurantomzet tot met 44 procent. Verwacht wordt dat dit percentage nog flink zal oplopen omdat er veel betaald is met credit card. Deze gegevens moeten nog verwerkt worden.

Ook het aantal bezorgmaaltijden nam toe. Veel Canadezen die niet bij wedstrijden aanwezig konden zijn, kozen er voor om de Spelen thuis voor de tv te bekijken. Dit ging vaak gepaard met een snelle maaltijd.

Reageer op dit artikel