nieuws

Restaurants willen keurmerk voor mosselen

Restaurant

Vlaamse restaurants willen een keurmerk voor mosselen. Ze vinden de kwaliteit van het zeeproduct de laatste jaren te wisselvallig. Binnenkort praten de betrokken partijen met elkaar over het plan.

Restaurants willen keurmerk voor mosselen

Branchevereniging Horeca Vlaanderen zit op 10 mei aan tafel met de Zeeuwse mosselkwekers om tot een akkoord te komen. Horeca Vlaanderen is al enige tijd niet te spreken over mosselen die uit Nederland komen.

‘De voorbije jaren was de kwaliteit erg wisselvallig. We vragen de Zeeuwse mosselkwekers om duidelijk te communiceren over de begindatum van het seizoen. Ook willen we een goede kwaliteit, want die was de voorbije jaren vrij belabberd. Bovendien willen we ook een aanvaardbare prijs voor de mosselen’, aldus Luc De Bauw van Horeca Vlaanderen tegenover het Belgische persbureau Belga.

Horeca Vlaanderen denkt een goede kans te maken om een keurmerk in te laten voeren. De Bauw: ‘Het marktaandeel van de Zeeuwse mosselen is gedaald en de kwekers zijn bereid om daar iets aan te doen’.

Reageer op dit artikel