nieuws

Restaurateurs uit ‘Hoofdstad van de Smaak’ bezoeken boeren

Restaurant

Een tiental restaurateurs uit de Den Bosch, de ‘Hoofdstad van de Smaak 2010’, hebben op 12 april boerenbedrijven in hun regio bezocht tijdens ‘Tour de Boer’.

Restaurateurs uit ‘Hoofdstad van de Smaak’ bezoeken boeren

Doel van de tocht langs agrariërs is om restaurateurs met boeren in hun omgeving in contact te brengen. Tijdens het jaarlijkse evenement Bourgondisch ’s Hertogenbosch moeten de menukaarten van de vijftien deelnemende Bossche bedrijven ten minste een gerecht bevatten met ingrediënten van boeren uit de buurt.

Om inspiratie op te doen en contacten te leggen bezocht het gezelschap van restaurateurs en koks tijdens de ‘Tour de Boer’ aspergeteler Ter Stege in Sint-Michelsgestel en Rundveebedrijf Sleutjes.

Den Bosch is dit jaar ‘Hoofdstad van de Smaak 2010’. Daardoor is er speciale aandacht voor streekproducten. Niet alleen op culinair vlak maar ook in de culturele sector zijn er volop activiteiten om regionale, ambachtelijke en seizoensgebonden producten onder de aandacht te brengen. Ze staan vermeld op een speciale website.

Reageer op dit artikel