nieuws

Richard Ekkebus chef van het jaar in Hongkong

Restaurant

Richard Ekkebus is in Hongkong uitgeroepen tot Chef of the Year. De Nederlandse topkok, chef van restaurant Ambert in het Mandarin Oriental Hotel, kreeg de titel toegekend door het magazine Time Out.

Richard Ekkebus chef van het jaar in Hongkong

Het is voor Richard Ekkebus, in Hongkong in het bezit van twee Michelinsterren, de tweede prestigieuze prijs van 2011. Eerder dit jaar kwam het restaurant nieuw binnen op plek 37 in het overzicht van de vijftig beste restaurants wereldwijd van San Pellegrino.

Een bekende creatie van de in Zeeland geboren kok is volgens Time Out de lollie van ganzenlever, gehuld in framboos en bietengelei. Ook de zeeëgel ingesloten in kreeft en rode vis met venkel en sinaasappelconfit worden door het magazine genoemd.

Ekkebus is behalve chef-kok van het restaurant ook director of culinary operations van het hotel.

Reageer op dit artikel