nieuws

Richard Ekkebus: ‘Gezonde omzetstijging door Michelin

Restaurant

De Nederlandse kok Richard Ekkebus zegt blij te zijn met het behouden van zijn twee Michelinsterren met Amber Restaurant in The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong. ‘Michelin heeft veel impact op mijn bedrijf en is verantwoordelijk voor een gezonde omzetstijging’.

Richard Ekkebus: ‘Gezonde omzetstijging door Michelin

Aan MissetHoreca.nl laat Ekkebus weten dat Mandarin Oriental veel waarde hecht aan Michelin. ‘We zijn daarom natuurlijk buitengewoon tevreden dat we onze twee sterren hebben behouden’.

Wel stelt Ekkebus, die de functie ‘Director of Culinary Operations and Food & Beverage vervult, dat het te aller tijden gaat om de gasten. Ekkebus: ‘Ik vind dat de Michelingids, San Pellegrino en andere gidsen natuurlijk nooit belangrijker mogen worden dan de gasten. Mijn motivatie om beter te worden is niet Michelin maar zijn mijn gasten’.

Ekkebus zegt blij te zijn met twee nieuwe driesterrenrestaurants in Hongkong. ‘Hoe meer sterrestaurants, hoe meer Hongkong een onbetwiste culinaire bestemming wordt. Hongkong is duidelijk uniek en de goedkoopste Michelinstad ter wereld. Je kunt in een sterzaak een gerecht bestellen van 1,50 euro.’

2010 Was voor Ekkebus en zijn team een jaar van ‘verfijning’. Ekkebus: ‘We hebben veel geïnvesteerd om de algehele ervaring te verfijnen: nieuwe glazen van Baccarat, nieuw porselein, alle bekleding en tapijten zijn vernieuwd, er is flink wat nieuw zilver aangeschaft. Ook ons personeel ziet er goed uit want we hebben een Franse couturier een nieuwe lijn laten maken’.

Verder kwam afgelopen jaar een Nederlander het kookteam van Ekkebus versterken. Sidney Schutte, voormalig rechterhand van Jonnie Boer van De Librije in Zwolle, begon in augustus in de keuken van Mandarin Oriental in Hongkong.

Dat er nu in de mondiale pers ophef is over het geven van Michelinsterren aan een restaurant waar haaienvinnen verkrijgbaar zijn, vindt Ekkebus vreemd. ‘Dit is niets nieuws. Het restaurant serveert al jaren haaienvin. Ik denk dat het haaienvinprobleem een ander debat behoort te zijn’.

Reageer op dit artikel