nieuws

Ridder: ‘restaurants pakken geld over rug personeel

Restaurant

In de top van de horeca wordt over de rug van personeel te veel geld verdiend door restauranteigenaren. Dat zegt topkok Mario Ridder van tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden tijdens een boeiend debat op de Horecava.

Ridder: ‘restaurants pakken geld over rug personeel

Ridder ging onder leiding van culinair journalist Will Jansen in debat met John Sistermans en Bart Middendorp. Sistermans (60) is de leermeester van Ridder (35) en Middendorp (25) de rechterhand van de tweesterrenkok.

Ridder stelde dat het alleen in de horeca kan dat mensen 60 uur per week werken terwijl ze volgens contract 38 uur betaald krijgen. ‘In de top van de horeca wordt over de rug van personeel door restauranteigenaren te veel geld verdiend’, aldus Ridder.

Ridder zelf erkende dat werkweken van zestig uur heel normaal zijn. ‘Ik wil op mijn vijftigste mijn werkweek echt anders indelen. Dit houd je gewoon niet vol. Op een bepaald moment moet je het voor mekaar hebben dat je kunt zeggen: en nu minder.’

Meer nieuws van de Horecava:

Reageer op dit artikel