nieuws

Rijke Rus luncht voor 33.000 euro

Restaurant

De steenrijke Rus en eigenaar van voetbalclub Chelsea, Roman Abramovich, heeft afgelopen vrijdag genoten van een lunch voor een bedrag van 33.000 euro! Abramovich lunchte met een select gezelschap bij het Italiaanse toprestaurant Nello’s in New York.

Rijke Rus luncht voor 33.000 euro

Abramovich was samen met zijn zwangere vriendin Daria Zhukova, zijn 16-jarige zoon Arkady en drie zakenvrienden. Het gezelschap deed zich tegoed aan ’s werelds beste wijnen, truffels, kalfsvlees, zeevruchten en pasta.

Petrus

Volgens restauranteigenaar Nello Ballan, die de rekening doorspeelde aan de Engelse pers, spendeerde Abramovich aan de wijn bijna 24.000 euro. Daar zaten twee flessen Chateau Petrus bij, drie flessen La Tache Romanee Conti pinot noir en twee magnumflessen Cristal rosé champagne. Het zwangere model Zhukova hield het bij mineraalwater.

Weggeven aan de buren

Van zijn tiramisu at de Rus drie lepels, net zoals hij van sommige wijnen enkel wat proefde. ‘Abramovich bestelde de duurste wijnen en champagne’, aldus een ober. ‘Na hun lunch lieten ze ook nog veertig jaar oude porto aanrukken, waar ze alleen even aan nipten. Wat ze niet opdronken, schonken ze weg aan de andere gasten in het restaurant. Echt ongelofelijk. Een koppel dat naast hen zat, kreeg zomaar een halve fles Chateau Petrus. Ze moeten gedacht hebben dat ze de Lotto gewonnen hadden.’

Reageer op dit artikel