nieuws

Robin Housen kooktalent van Limburg

Restaurant

Leerlingkok Robin Housen, werkzaam bij Winselerhof in Landgraaf van Camille Oostwegel, is maandag 13 februari uitgeroepen tot ‘Beste aanstormend kooktalent van Limburg 2012’.

Robin Housen kooktalent van Limburg

De winnaar wist in de finale met een miniem puntenverschil de nummer twee, de Belgische Inès Vankeirsblick uit Pecq, te verslaan. Rinaldo Bovens uit Meerssen eindigde als derde.

Het was de eerste keer dat Maastricht Culinair, een samenwerkingsverband van Maastrichtse bedrijven die de gastronomie promoten, de wedstrijd organiseerde.

De drie finalisten kookten in de Hoge Hotelschool Maastricht een driegangenmenu voor vier personen met ingrediënten uit een mystery box. Het voorgerecht was met zeeduivelstaart en fines claires. Voor het hoofdgerecht was Livarlende het verplichte ingrediënt en voor het dessert dienden de deelnemers met witte chocolade en ananas te werken. Daarvoor hadden ze 3,5 uur de tijd.

De finalisten werden beoordeeld door een jury onder leiding van restaurateur Harrie Beaumont, voorzitter van Maastricht Culinair. De winnaar mag met twee personen afreizen naar het hoofdkantoor van Electrolux in het Italiaanse Pordenone. Daar krijgt hij onder meer een workshop sousvide koken.

Volgend jaar krijgt de wedstrijd een vervolg. ‘We willen nog meer jong talent aanspreken, liefst uit heel Nederland’, laat woordvoerder Arie van der Heijden weten.

Reageer op dit artikel