Bij de Zilveren Mossel bereiden en serveren teams die bestaan uit de witte en de zwarte brigade een driegangenmenu plus amuses. Het winnende team van het ROC Zeeland, Middelburg, bestaat uit: Daveij Bril & Jordan Ellen en uit Sinedu de Graaf & Jeroen de Buck
Persprijs
Het combinatieteam van de Culinaire Academie Zeeland - ROC Terneuzen & ROC Zeeland won de persprijs. De teamleden: Renske Vertraeten & Sven Brokling en Karel van Berkum & Rikie van der Male.
De stylingaward gaat mee naar huis met leerlingen van De Rooi Pannen uit Tilburg. Deelnemers: Remko de Haan & Sjoerd Pijnenborgh, Leonie Wenting & Joey van Breugel.
Bekijk hier alle deelnemende teams.
De jury van de Zilveren Mossel bestaat uit maar liefst tien personen, vijf voor de bediening en vijf chefs die de verrichtingen in de keuken inspecteren en proeven:
Keuken:
Paul de Groote, InterScaldes**, Kruiningen
Erik Tas, Parkheuvel**, Rotterdam
Sjaak Jobse, Zorgstroom, Middelburg
Rutger van der Weel, Katseveer*, Wilhelminadorp
Francois de Potter, La Trinité*, Sluis
Bediening:
Jessica van der Weel, Katseveer*, Wilhelminadorp
Harry Baas, Amarone*, Rotterdam
Daphne van Zuidam, InterScaldes**, Kruiningen
Erik Smit, Parkheuvel**, Rotterdam
Evelyne Scholtes, La Trinité*, Sluis
Op dinsdag 6 maart vindt de wedstrijd om de Zilveren Oester plaats.