nieuws

Roetertshof baalt van ‘culinaire piraterij

Restaurant

Horecaondernemer Bert Roetert, eigenaar van restaurant De Roetertshof in Diepenveen, is niet te spreken over Cadeaubox, een systeem met waardebonnen voor diners in restaurants. Roetert hekelt vooral de hoogte van de commissie die Cadeaubox rekent. Cadeaubox zegt dat de reacties van restaurants wisselend zijn.

Roetertshof baalt van ‘culinaire piraterij

Roetert spreekt in een mail aan Cadeaubox, die cc is gestuurd naar Misset Horeca, over culinaire piraterij. Hij somt op. ‘U probeert de menuprijs van mijn restaurant te bepalen. U denkt ook ruim 35 procent commissie te incasseren. U neemt niet de moeite zelf foto’s te nemen. U vraag ook nog twee bonnen voor promotie’.

Feit is dat Roetert ontevreden is over de werkwijze van Cadeauxbox Nederland. Daarbij wordt onder andere de cadeaubon ‘Trendy Tafelen’ aan consumenten aangeboden voor 69,90. Voor dit diner krijgt het restaurant vijftig euro van Cadeaubox. De rest is commissie.

‘Een groot deel van de commissie wordt gebruikt om kosten van het fraaie doosje, waarin de bon zit, te dekken. Daarnaast kost het nog het een en ander om in 375 winkels van Bruna te liggen. En een deel is onze winst’, legt Debby van der Kamp van Cadeaubox Nederland uit.

Van der Kamp laat weten dat de reacties van restauranthouders wisselend zijn. ‘Sommige zijn positief en zien dit als een kans om extra naamsbekendheid op te bouwen, zeker in de huidige lastige tijden. Sommige vinden de commissie te hoog’, aldus Van der Kamp, die verder aangeeft dat de hoogte van de commissie op bepaalde voorwaarden onderhandelbaar is.

Momenteel hebben zo’n dertig restaurants zich aangesloten bij Cadeaubox waaronder onder andere De Gastronoom in Harlingen, Flinstering in Breda en Hotel Vidder in Drenthe. Van der Kamp dat voor de nieuwe editie nog ruimte is voor nieuwe restaurants.

Reageer op dit artikel