nieuws

Ron Blaauw naar Olympische Spelen

Restaurant

Tweesterrenkok Ron Blaauw gaat volgend jaar tijdens de Olympische Spelen in Londen de catering verzorgen in het Olympische dorp. De eigenaar van het gelijknamige restaurant in Amsterdam wil in het Olympische dorp in Greenwich met zijn Blauw Culinair Entertainment (BCE) veel werken met Nederlandse leveranciers en zo Hollandse producten onder de aandacht brengen.

Ron Blaauw naar Olympische Spelen

Blaauw gaat in Londen samenwerken met de Ierse topkok Richard Corrigan. ‘Corrigan en ik willen streekproducten gebruiken. Ik ga dus met oer-Hollandse leveranciers werken en oer-Hollandse producten op de kaart zetten’, aldus Blaauw in De Telegraaf.

De Olympische opdracht voor Blaauw volgt op een succesvolle cateringklus tijdens het zeilevenement Sail Amsterdam 2010. Blaauw: ‘Dat is een enorm succes geworden. We hebben met BCE zo’n 20.000 menu’s bereid. Ik schat dat zeker 100.000 mensen van onze buffetten hebben gegeten. In Londen zal dat aantal tien keer groter zijn’.

De Ierse compagnon Corrigan is eigenaar van het Londense restaurant Benley’s. Corrigan heeft een eigen tv-programma en kookte tijdens de 80ste verjaardag van koningin Elizabeth.

Ron Blaauw kwam begin dit jaar nadrukkelijk in het nieuws door de verhuizing van zijn gelijknamige restaurant van Ouderkerk aan de Amstel naar Amsterdam. Restaurant Ron Blaauw Amsterdam werd direct een hit in de hoofdstad. In het oude pand in Ouderkerk aan de Amstel is Blaauw Ron’s Vis Van De Dag begonnen.

Reageer op dit artikel