nieuws

Ron Blaauw over Michelin: ‘het voelt als nieuw

Restaurant

Ron Blaauw is zeer tevreden met het behoud van zijn twee sterren. ‘Helemaal top. Ik ben tevreden. Blij. Ik kan niets anders zeggen.’ Blaauw verhuisde zijn tweesterrenrestaurant in maart van dit jaar van Ouderkerk naar Amsterdam. ‘Daar draaien we een ander concept en dat heeft Michelin beloond met twee sterren. Het voelt als nieuw.

Ron Blaauw over Michelin: ‘het voelt als nieuw

‘Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Geweldig is het gewoon. Vanavond gaan we maar een feestje bouwen. We draaien meer couverts in Amsterdam, met een andere keuken. En dan toch deze beloning van Michelin krijgen dat doet mij goed. Maar ik ga dadelijk eerst naar Chapeau! om daar het goede nieuws te vieren!

Verkeerde plaatsnaam

Het persbericht van Michelin waarmee het sterrennieuws wereldkundig werd gemaakt, vermeldt als plaatsnaam nog steeds Ouderkerk. Blaauw gaat er vanuit dat het in de gids zelf goed staat. ‘Ik ga hem nu toch maar kopen donderdag. Michelin is in Amsterdam geweest. Ik ga er vanuit dat het goed in de gids staat. Meer kan ik daar niet over zeggen.’

Geen derde ster

De tweesterrenchef vindt het ‘heel raar’ dat er geen nieuwe derde ster is gevallen in Nederland. ‘Daar had ik vast op gerekend. Ik had het zeker verwacht. Zelf dacht ik dat én Beluga én InterScaldes hem zouden krijgen. Maar ook de Bokkedoorns was in mijn ogen een goede kanshebber.. Ik ben heel benieuwd naar de motivatie van Michelin.’

Reageer op dit artikel