nieuws

Ron Blaauw roemt open karakter film El Bulli

Restaurant

Ron Blaauw roemt het open karakter van de nieuwe film over El Bulli. Maandagavond ging ‘Cooking in progress’ in première in Pathé Tuschinski in Amsterdam. ‘De topchef El Bulli schroomt niet om te laten zien dat het ook in zijn keuken wel eens fout gaat, zegt Blaauw over de film.

Ron Blaauw roemt open karakter film El Bulli

Tweesterren chef Ron Blaauw bereide samen met collega’s een walking diner voor gasten van de première én bekeek ook de film tegelijk met veel andere culinaire toppers.

Daags erna kijkt hij terug op een zeer geslaagd evenement. ‘Een heel mooi feestje was het. Mooi om te zien. Leuk voor het vak.’ Een kaskraker zal de film volgens Ron Blaauw niet worden. ‘Ik denk dat je wel in ons vak moet zitten om de film te kunnen waarderen. Je moet echt met eten bezig zijn.’

El Bulli

Blaauw schrok af en toe van het open karakter van de film. ‘Je denkt dat El Bulli alles tot in de puntjes verzorgt heeft. Maar ook bij hem gaat er in de eerste week van een nieuw menu het nodige fout. Je ziet dat mensen langs elkaar heen werken. En je weet dat dat in je eigen keuken soms ook gebeurt al wil je dat natuurlijk niet. Maar bij El Bulli? Ja, ook daar dus.’

Ron Blaauw at zelf meerdere malen bij de gerenommeerde chef in Spanje. ‘In maart ben ik er nog geweest. El Bulli laat iedereen toe in zijn keuken. Echt iedereen mag een kijkje nemen. Het is beleving. Het interieur van het restaurant doet denken aan het interieur van een oude Spaanse huiskamer, maar wat op je bord komt is geweldig. Heel creatief en innovatief.’

Reageer op dit artikel