nieuws

Rookverbod België goed voor Nederlandse horeca

Restaurant

Restaurants in de Nederlandse grensstreek met België varen goed bij het rookverbod in de horeca, wat bij onze zuiderburen per 1 december al van kracht is gegaan. Belgische rokers steken massaal de grens over, om hier van hun kerstdiner plus welverdiend rokertje achteraf te komen genieten.

Rookverbod België goed voor Nederlandse horeca

Voor het eerst zijn in België in de decembermaand alleen maar rookvrije eetgelegenheden, waardoor de reserveringen tot twintig procent zijn teruggelopen in vergelijking met 2006, schrijft De Telegraaf.

In Nederland zitten de restaurants, hotels en andere tenten juist boordevol, omdat hier het rookverbod pas in juli 2008 wordt ingevoerd.

Volgens de Federatie HoReCa Vlaanderen klagen ondernemers over het lage aantal reserveringen. Niet alleen geven veel mensen er de voorkeur aan om de feestdagen thuis te vieren, maar voor de grensstreken komt de vlucht naar Nederland er nog bij.

Woordvoerster Wendy Schellens van Koninklijk Horeca Nederland beaamt dat sinds het Belgische rookverbod horecaondernemers aan de grens meer reserveringen krijgen. ‘Het is maar één jaartje, want dan geldt het rookverbod bij ons ook’, aldus Schellens in de ochtendkrant.

Reageer op dit artikel