nieuws

Rookverbod in Spaanse cafés en restaurants

Restaurant

Het rookbeleid in Spanje wordt strenger. Vanaf 2 januari mag er niet meer gerookt worden in cafés en restaurants in het Zuid-Europese land.

Rookverbod in Spaanse cafés en restaurants

Het Spaanse parlement heeft ingestemd met een wet die roken in cafés en restaurants verbiedt. Ook is het niet toegestaan om rookruimtes te creëren.

De Spaanse horeca heeft gewaarschuwd dat het rookverbod ontegenzeggelijk gaat leiden tot een omzetdaling. Gevreesd wordt voor een daling van 10 procent. De Spaanse regering heeft laten weten dat op basis van andere Europese landen voor een dergelijke omzetval niet hoeft worden gevreesd.

Naast een rookverbod in cafés en restaurant geldt in Spanje vanaf 2 januari ook een rookverbod op schoolpleinen, in speeltuinen en in ziekenhuizen. Uitzonderingen worden dan alleen nog maar gemaakt voor psychiatrische klinieken en gevangenissen.

Reageer op dit artikel