Roy Pelgrim beste sommelier van Nederland

Roy Pelgrim beste sommelier van Nederland

Roy Pelgrim is op 29 maart uitgeroepen tot beste sommelier van Nederland. De maîtresommelier van sterrestaurant Cordial in Oss behaalde de titel tijdens de wedstrijd Trophée Ruinart die plaats vond in de Echoput in Hoog Soeren.

Door het behalen van de nationale titel, wordt Pelgrim afgevaardigd namens Nederland naar de Internationale Kampioenschappen voor sommeliers in Chili.

In totaal streden twintig topsommeliers uit heel Nederland om de titel. Ze werden getest op hun theoretische en praktische wijnkennis.

Uiteindelijk kwam Pelgrim (midden op de foto) samen met Martijn Verkerk (links op de foto) van De Nederlanden in Vreeland en Jan-Willem van der Hek van De Limonadefabriek in Streefkerk in de finale terecht. De drie kregen de opdracht om fouten uit een wijnkaart te halen. Ook moesten ze in één keer een magnum champagne in 16 glazen uit schenken.

De vakjury onder leiding van voorzitter René van Heusden maakte de winnaar bekend. De organisatie van de wedstrijd Trophée Ruinart was in handen van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) in samenwerking met Wijnkoperij de Lange uit Oosterhout (importeur van champagne Ruinart).

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.