nieuws

RTL eist inzage in rapporten nVWA

Restaurant

RTL Nieuws heeft een rechtszaak aangespannen tegen de nVWA. Het programma eist dat de Voedsel- en Warenautoriteit alle inspectierapporten vanaf 2007 met naam en toenaam publiceert. De zaak dient vrijdag 2 september.

RTL eist inzage in rapporten nVWA

Slechte prestaties van horecabedrijven moeten openbaar worden, aldus RTL Nieuws, dat naar eigen zeggen wordt gesteund door een meerderheid van de Tweede Kamer. Uit een eigen rondgang is volgens het programma naar voren gekomen dat CDA, PvdA, SP, D66 en GroenLinks een vergelijkbaar standpunt innemen.

De nVWA geeft geen of zeer beperkte inzage in de keuringsrapporten. Na een juridische procedure kreeg RTL Nieuws recent een deel van de door haar opgevraagde documenten, maar die waren geanonimiseerd. De bedrijfs- en persoonsgegevens waren weggelakt. RTL vraagt de rechter om een gedwongen publicatie van alle inspectierapporten vanaf 2007, met naam en toenaam.

In Denemarken is het voor restaurants al jaren verplicht de rapportages van de voedsel- en warenautoriteit te publiceren. Uit Deens onderzoek blijkt dat dit leidt tot betere resultaten. Ook de horecabond daar is enthousiast.

Reageer op dit artikel