nieuws

Ruim 10.000 Ron Blaauw-menu’s bij SAIL 2010

Restaurant

Topkok Ron Blaauw verwacht zeker 10.000 van zijn bedachte menu’s te serveren op de Tall Ships tijdens het grote zeilevenement SAIL 2010. Tweesterrenchef Blaauw spreekt van een mega grote opdracht en vergelijkt de cateringklus met een militaire operatie.

Ruim 10.000 Ron Blaauw-menu’s bij SAIL 2010

Tijdens SAIL 2010 wordt vijf dagen lang een Walking Dinner van Ron Blaauw Culinair Entertainment aangeboden op onder meer de Tall Ships. Voor Blaauw betekent dit dat meer dan 10.000 maaltijden van zijn hand worden uitgeserveerd.

‘Het wordt een militaire operatie. Logistiek technisch is het ingewikkeld. Zo mogen we bijvoorbeeld niet op de kade komen en moeten de schepen in een uur worden bevoorraad. Mijn personeel houdt toezicht en adviseert de koks op de schepen’, aldus Blaauw.

SAIL 2010

In de voorbereiding zit het meeste werk. ‘Die buffetten, dat is geen probleem. Het zit ‘m veel meer in de voorbereiding. Zo zijn we naar Delfzijl geweest om van alle schepen foto’s en video’s te maken om te zien hoe we het moeten aanpakken’.

Voor Blaauw, die eerder zijn nek uitstak met Palazzo, is SAIL 2010 ‘een mega grote opdracht’. ‘Het is ook een eer. Er komt veel bedrijfsleven af op het zeilevenement en dat is interessant. Verder hebben we de nodige ervaring met cateringklussen. Ik zie er naar uit. Vijf dagen beuken. Prachtig toch’.

Ron Blaauw

Maandag 22 maart presenteert Blaauw samen met wijnjournalist Cuno van ’t Hoff zijn menu. Tevens geeft hij dan een workshop aan de twintig kwaliteitkoks die tijdens SAIL 2010 de Walking Dinners gaan verzorgen.

Het Nautisch Evenementen Bureau is exclusief partner van de Stichting Sail Amsterdam 2010. Zij faciliteren onder andere hospitality arrangementen op de Tall Ships en hebben het initiatief genomen tot de culinaire samenwerking met Ron Blaauw.

Reageer op dit artikel