nieuws

Ruim 900 bommen onder Japans restaurant

Restaurant

In de Japanse stad Okinawa vonden arbeiders 902 bommen onder een restaurant. Het gaat om bommen uit de Tweede Wereldoorlog.

Ruim 900 bommen onder Japans restaurant

De bommen werden gevonden toen de omgeving werd verkend met een metaaldetector. Meteen na de ontdekking van de explosieven trommelde de overheid een opruimingsteam van het leger op. Die stelde vast dat het om bommen uit de Tweede Wereldoorlog gaat.

Waarschijnlijk zijn de bommen gemaakt in de VS. In de Tweede Wereldoorlog waren Japan en de VS in oorlog en de VS lieten na de oorlog ongeveer tienduizend ton aan niet-ontplofte munitie achter in de stad. Toen ze Okinawa definitief teruggaven aan Japan was daar nog zo’n 4500 ton van over. Er is nog steeds drieduizend ton onontdekt materiaal.

Sindsdien heeft Japan nog ongeveer 1500 ton weggedaan, maar ze schatten dat ze nog tachtig jaar nodig hebben om alles op te ruimen.

Reageer op dit artikel