nieuws

Ruimer generaal pardon poetst personeelstekort weg

Restaurant

Het aanstaande generaal pardon voor asielzoekers moet ruimer worden geïnterpreteerd. Zo komen meer Chinese asielzoekers in aanmerking voor het generaal pardon en kan de Chinese horeca in ons land eindelijk werken aan het structurele personeelskort in restaurants.

Ruimer generaal pardon poetst personeelstekort weg

Dat meldt economisch geograaf Albert-Jan Shi in De Volkskrant. Met het aanstaande generaal pardon voor asielzoekers die voor 2001 hun eerste asiel aanvroegen, komen Chinese asielzoekers die nog in de COA-opvang zitten in aanmerking voor een verblijfsvergunning. Er moet daarom worden gepleit voor een ruimer interpretatie van het adresvereiste, zo schrijft Shi.

Oprukkende wokrestaurants
De Chinese horeca in ons land kampt al geruime tijd met een groot personeeltekort. De oprukkende wokrestaurants halen veel legaal personeel weg bij Chinese restaurants. De traditionele Chinees stapt noodgedwongen steeds vaker over op het inzetten van illegale koks. Een generaal pardon biedt de traditionele Chinees de mogelijkheid om sneller vakkundig personeel te krijgen.

Zie ook:
Politie-invallen in Chinese horecazaken (nov, 2005)

Reageer op dit artikel