nieuws

Run op pekingeend blijft uit

Restaurant

Chinese restaurants in ons land staan meer in de belangstelling door de Olympische Spelen in Peking. Al blijft een run op de overbekende pekingeend uit.

Run op pekingeend blijft uit

Dat laat Alex Chang, sectorvoorzitter Chinees-Indische Bedrijven van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), weten.

‘We krijgen meer aandacht, maar er ontstaat geen extreem grote drukte voor Chinese restaurants. Er wordt wel veel over de Olympische Spelen, over Chinees voedsel en over Chinese restaurants gesproken’, aldus Chang.

Maar een grote run op pekingeend, misschien wel het bekendste Chinese gerecht, blijf uit, weet Chang. ‘Maar het is nog te vroeg om cijfers te noemen. De Spelen zijn nog aan de gang’.

Wel spelen Chinese restaurants handig in op het sportspektakel in Peking. ‘We hebben vroegtijdig een workshop gegeven om ondernemers inspiratie te geven iets met de Spelen te doen. Daaruit is een speciaal Olympisch-menu geboren waar 25 restaurants in ons land aan deelnemen.’

Ieder Chinees restaurant is vrij om het menu in te vullen en kan het zo dus afstemmen op zijn doelgroep. Van elk verkocht menu wordt één euro overgemaakt naar het goede doel, We Care. Chang zelf biedt het speciale menu in vijf gangen aan voor 58,50 euro. Het eerste gerecht, krab, wordt op het bord gepresenteerd in vijf ringen, het symbool van de Olympische Spelen.

Reageer op dit artikel