nieuws

Rungis trots op verse Japanse groenten

Restaurant

Versgroothandel Rungis springt in op de groeiende vraag naar Japanse producten en heeft intussen een viertal verse producten uit Japan in haar assortiment, dit laat het Ridderkerkse bedrijf trots weten.

Rungis trots op verse Japanse groenten

Rungis ging anderhalf jaar terug naar Japan om te inventariseren welke producten interessant zijn om te importeren. Het kwaliteitsniveau ligt er hoog, en de vraag bij chefs in Nederland naar Japanse producten groeit hard.

Dat leidde ertoe dat Japanse groenten inmiddels een volwaardige productgroep begint te worden in het assortiment van Rungis. Voorlopig heeft de groothandel de volgende producten in huis: vers shisoblad, verse wasabiwortel, verse jonge gemberscheuten en mai-take paddenstoelen.

Het kwaliteitsniveau van deze producten rechtstreeks uit Japan ligt volgens Rungis veel hoger dan de veertig andere soorten Oosterse groenten en fruit die beschikbaar zijn. Deze worden veelal in Nederland en de rest van Europa geteeld.

Het volgende product op het verlanglijstje is verse yuzu. Alleen is het vooralsnog niet toegestaan dit friszure citrusfruit te importeren. Rungis zoekt nog naar mogelijkheden dat toch te kunnen doen.

Reageer op dit artikel