nieuws

Ruzie om restaurant leidt tot ontruiming

Restaurant

Restaurant Mi Terra Latina in Vught is maandag ontruimd na een conflict tussen de pandeigenaar en de exploitante. De eerste eiste 18.000 euro achterstallige huur, de tweede verwijt de ander het pand en achtergelegen zalen zeer slecht te onderhouden.

Ruzie om restaurant leidt tot ontruiming

In februari sloot exploitante Altagracia Daantje het restaurant al, omdat ze haar gasten ‘niet aan een mijnenveld wilde blootstellen’, zegt ze in het Brabants Dagblad.

De in de Dominicaanse Republiek geboren Daantje opende het Vughtse restaurant in november vorig jaar. Ze ging van start met een veertig zitplaatsen tellend eethuis. Daarachter moesten nog twee feest- en bijeenkomstzalen komen.

Volgens de exploitante heeft een erkende elektricien haar ten strengste afgeraden de zaak te openen wegens slecht weggewerkte elektriciteitsleidingen. Verder stelt Daantje dat ze een contract heeft getekend voor een pand van 1200 vierkante meter, maar dat ze daarvan maar 75 daadwerkelijk kon gebruiken.

Sinds de sluiting is Daantje volgens de pandeigenaar, de Bossche restauranthouder Kam Kuen Ma, met de noorderzon vertrokken. Volgens hem is zij hem nog 18.000 euro huur schuldig.

Vorige week kondigde hij aan Daantje nog tot maandagmorgen de tijd te geven om te betalen en het pand te ontruimen, anders zou hij het zelf doen. Zij is niet aan zijn eis tegemoet gekomen.

Daantje stelde eerder dat er van alles mis is met het pand. Ma bestreed dat voor de kantonrechter en werd in het gelijk gesteld. Met die uitspraak in de hand zette hij maandag de inboedel van Mi Terra Latina op straat, meldt het Brabants Dagblad.

Reageer op dit artikel