nieuws

San Francisco in ban Michelin

Restaurant

Woensdag komt ‘ie uit, de tweede Michelingids voor San Fransisco. De chefs in de stad weten intussen wie de begeerde sterren krijgt, houdt of verliest.

San Francisco in ban Michelin

Thomas Kellers restaurant French Laundry kreeg als enige in San Fransisco drie sterren in de eerste gids voor de stad, vorig jaar, en houdt ze ook dit jaar.

Hiermee is Keller de enige Amerikaanse chef die twee driesterrenzaken bezit. Naast French Laundry is dat Per Se in New York.

Michelin-directeur Jean-Luc Naret liet bij de gidspresentatie in de Amerikaanse stad vallen dat er dit jaar wereldwijd 56 restaurants zijn met drie sterren. Daarbij worden ook restaurants geteld in de dit jaar voor het eerst uitgebrachte gidsen voor Los Angeles, Las Vegas en Tokyo, die in november verschijnen.

Zagat

Het aantal tweesterrenrestaurants in San Fransisco en de omliggende Bay Area steeg van vier naar zes, en de stadsregio telt 27 zaken met één ster, schrijft de San Fransisco Business Times.

Vorig jaar verkocht Michelin 36.000 San Fransisco-gidsen, en hoopt op eenzelfde aantal dit jaar.

In Amerika wordt vooralsnog overigens meer waarde gehecht aan de beoordeling door de populistische Zagat-gids, die ook erg op het interieur en de sfeer van de restaurants let.

Reageer op dit artikel