nieuws

Saucijzenbroodje van 30 meter

Restaurant

Smilde Bakery doet een gooi naar het record Langste Saucijzenbroodje. De bakkerij maakt een saucijzenbroodje met een lengte van 30 meter. Naast het langste broodje, is het ook het gezondste saucijzenbroodje. Het recept bevat namelijk minder vet, zout en calorieën.

Saucijzenbroodje van 30 meter

De Zócijs, zoals het saucijzenbroodje heet, bevat een kwart minder vet, zout en calorieën dan een regulier saucijzenbroodje. Het recordbroodje met een beoogde lengte van 30 meter vormt de feestelijke aftrap voor deze gezondere variant van de populaire snack.

Ramon Beuk

Het broodje wordt gebakken bij Smilde Bakery in Edam op 9 oktober een aangesneden op 10 oktober tijdens het Food4You Festival in Wageningen. De eerste meter wordt geveild onder leiding van chefkok Ramon Beuk. De opbrengst gaat naar Kinderdiabetes Kookcafé. Dit is een stichting die maandelijks kooklessen organiseert voor kinderen met diabetes.

Het saucijzenbroodje is met een jaaromzet van zo’n 200 miljoen stuks een van de meest verkochte snacks in Nederland.

Reageer op dit artikel