nieuws

Sauzen: nieuwste boek Erik van Loo

Restaurant

Eind september verschijnt het nieuwste boek van Erik van Loo, de sterrenchef van het Rotterdamse restaurant Parkheuvel. Het boek draagt de titel Sauzen. Volgens Van Loo slaat saus een brug van hoofdingrediënt naar gerecht. ‘Saus is de verbindende schakel tussen wijn en spijs.

Sauzen: nieuwste boek Erik van Loo

Het boek handelt over de sauzen, bouillons, jus en fonds van chef-kok Erik van Loo, bekroond met twee Michelinsterren. ‘Zij vormen het fundament van mijn signatuurgerechten. Als ik mijn basisstelsel van sauzen niet tot mijn beschikking heb, dan ben ik net zo onthand als een zuurdesembakker zonder moederdeeg.’

Juiste smaak

Voor Erik van Loo is saus niet zomaar een smaakverrijker, het is de start en het eind. Het boek Sauzen gaat over de weg die een saus aflegt om saus te worden. De zoektocht naar de juiste smaak.

Serieuze amateurkoks

De recepten in het boek zijn bedoeld voor serieuze (amateur)koks, kookscholen en iedereen die graag kookt. De gerechten zijn omgezet in toegankelijke en maakbare receptuur, aangevuld met stap-voor-stap fotografie.

Het boek (224 pagina’s) verschijnt eind september bij uitgeverij Carrera. Het kost 29,90 euro. ISBN is 978 90 488 09905. Een exacte verschijndatum is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel