nieuws

Scheepskok 17 jaar vermist: toch aangifte

Restaurant

Ruim zeventien jaar na de verdwijning van scheepskok Wim Quak uit Oostvoorne hebben nabestaanden van de kok bij justitie in Amsterdam aangifte gedaan van de vermoedelijke moord op de kok.

Scheepskok 17 jaar vermist: toch aangifte

De familie hoopt dat het openbaar ministerie de verdachte vermissing van de hofmeester van de toenmalige rederij Nedlloyd gaat onderzoeken. Aanleiding voor de aangifte zijn onderzoek en recente berichtgeving over deze zaak door De Telegraaf.

Quak raakte op vrijdag 21 juni 1991 midden op de Keltische Zee aan boord van het uit Amsterdam vertrokken containerschip Nedlloyd Neerlandia vermist. Hij was niet suïcidaal of ziek en maakte met zijn vrouw Anneke een laatste reis naar Zuid-Amerika voor zijn pensioen zou aanbreken.

Kombuis

Amper 24 uur voor de scheepskok spoorloos verdween, was de Engelse douane het schip binnengevallen om juist de kombuis op een partij cocaïne te doorzoeken. Er werd toen niets gevonden. Er zijn tal van aanwijzingen dat Quak, die normaliter nooit op de Neerlandia voer, iets aan boord ontdekte en daarom is omgebracht.

Reageer op dit artikel