nieuws

Schelpdieren met rioolwater oorzaak Fat Duck-drama

Restaurant

Vervuilde schelpdieren zijn hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de ziektegolf na het nuttigen van een diner bij het Britse toprestaurant The Fat Duck. Dat blijkt uit officieel onderzoek naar het spraakmakende incident met honderden zieke gasten na een etentje in het restaurant van driesterrenkok Heston Blumenthal.

Schelpdieren met rioolwater oorzaak Fat Duck-drama

Begin dit jaar moest het restaurant een paar weken dicht nadat honderden gasten ziek waren geworden. Na onderzoek blijkt dat de gebruikte schelpdieren met rioolwater waren vervuild.

De Britse Keuringdienst van Waren laat weten dat dit slecht nieuws is voor Blumenthal en zijn The Fat Duck. ‘De uitbraak bevestigt de bekende risico’s die kleven aan het eten van rauwe schaaldieren. Oesters en andere schaaldieren kunnen makkelijk vervuild raken met water, vooral tijdens de wintermaanden’.

Alle ziek geworden gasten werden na het incident door eigenaar en topkok Heston Blumenthal uitgenodigd voor een herkansing. Daarnaast kregen gasten die hadden gereserveerd in de periode van de sluiting voorrang bij nieuwe reserveringen.

Reageer op dit artikel