nieuws

Scherp pimpt keuken

Restaurant

Restaurant Scherp in Middelburg heeft afgelopen zomer de keuken volledig vernieuwd. Eigenaar Mart Scherp is bijzonder trots op zijn superstrakke keuken, die is voorzien van een flink aantal technische snufjes.

Scherp pimpt keuken

‘We zijn volledig over op inductie. De op maat gemaakte Lohberger Kachel heeft allerlei technische snufjes als vleesrustlade met kerntemperatuurmeter, bordenwarmlades, waterbadgril, plancha en verschillende inductieplaten’, somt Scherp op. Ook is in de kachel een stroompiekbescherming ingebouwd.

Om in de kleine keuken toch efficiënt te kunnen werken is veel apparatuur op lades onder de werkbanken geplaatst, en is aan de kachel een opklapblad bevestigt om partijen gemakkelijk door te kunnen geven.

Om ruimte te sparen beschikt de koude kant over een wandkoeling met led-verlichting. De koelwerkbanken hebben lades die individueel te regelen zijn. Het hele plafond is een grote afzuiginstallatie, die desgewenst koude of warme lucht kan blazen.

Technische snufjes

Scherp laat weten dat een aantal technische snufjes, zoals de Grant sousvide expert range, nog in bestelling is en dat in de keuken een plek is vrijgehouden voor een blastchiller.

‘We hebben weinig slaap gehad, maar het resultaat is zeer mooi. De bouwvakkers begonnen om 07.00 uur en in de laatste week zijn we tot diep in de nacht doorgegaan. Dat resulteerde in negen uur slaap in drie dagen’, kijkt Scherp terug op het project.

Sinds 19 augustus draait hij met zijn nieuwe keuken, die door De Keuken BV uit Goes is geleverd. ‘Hij werkt top. Veel sneller schoon te maken en ik was heel snel gewend aan. Ik zou niet meer terug willen naar gas.’

Reageer op dit artikel