nieuws

Schutte bezorgt Librije unieke status

Restaurant

Restaurant De Librije beschikt nu officieel over twee meesterkoks in één keuken. Daarmee is De Librije het enige restaurant met twee meesterkoks. Maandag kreeg chef-kok Sidney Schutte de versierselen uitgereikt, die horen bij de inauguratie tot SVH Meesterkok. Schutte is de rechterhand van topkok Jonnie Boer.

Schutte bezorgt Librije unieke status

De 30-jarige Schutte slaagde al op 5 juli voor de meesterproef. Begin deze week kreeg hij het diploma uit handen van Jolle Cath, ad-interim directeur van het Horeca Branche Instituut, de organisatie achter de titel SVH Meesterkok.

Bij huldiging was ook patron Roger Souvereyns aanwezig. Bij de Belgische kok, onder meer bekend van het sterrenrestaurant Scholteshof in Hasselt, werkte Schutte een klein jaar, zo’n negen jaar geleden. ‘Een zeer bescheiden, integere jongen die in korte tijd heel veel wilde weten. Wat ik toen in hem voelde, heeft hij nu bewezen’, aldus Souvereyns in De Stentor.

Sidney Schutte begon zijn loopbaan in de horeca op veertien jarige leeftijd als afwashulp. De Zeeuw verkaste later naar Zuid-Limburg waar hij werkte in de keukens van Kasteel Wittem en De Bloasbalg. Na een uitstapje naar het Belgische Scholteshof belandde hij acht jaar geleden bij De Librije. Inmiddels vervult hij bij De Librije de functie van chef-kok onder de vleugels van Jonnie Boer.

Zie ook:

Librije-talent slaat weer toe

Reageer op dit artikel