nieuws

Screaming Beans komt met nieuw kwaliteitsconcept

Restaurant

Nederland krijgt er een bijzonder horecaconcept bij. Dit voorjaar opent Screaming Beans zijn nieuwe, grote pilot store aan de Amsterdamse eerste Constantijn Huijgensstraat. Het bedrijf zet zwaar in op kwaliteit op het gebied van koffie, wijnen, interieur en food. Onder andere topsommelier Kim Veldman en tweesterrenkok Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest zijn bij het concept betrokken.

Screaming Beans komt met nieuw kwaliteitsconcept

Onberispelijke koffiekwaliteit, een uitgelezen collectie wijnen, loungegelegenheid en fine cuisine voor een sympathieke prijs. Initiatiefnemers Charlotte Bubeck en Dick van den Heuvel zijn niet over een nacht ijs gegaan.

Voor de ontwikkeling van dit nieuwe urban style totaalconcept werken zij onder andere samen met architect Glenn Sestig, gastvrouw en sommelier Kim Veldman en topchef Jacob Jan Boerma. De opening staat gepland voor dit voorjaar. Een inspirerende maar betaalbare hotspot gerund door een mix van barista’s, sommeliers en talentvolle chefs.

Screaming Beans heeft voor deze nieuwe vestiging een indrukwekkend team van inspirators bij elkaar weten te brengen, die meedenken over de invulling van deze unieke venue. Dit creatieve team bestaat onder andere uit Jacob Jan Boerma en Kim Veldman (restaurant de Leest in Vaassen, twee Michelin sterren), Glenn Sestig (Glenn Sestig Architects in Gent) en Edmond Asseily, eigenaar en initiatiefnemer van Burgundy WineBar in Beirut.

Concept

Door het combineren van de beste kwaliteit koffie, wijnen en gerechten, wil Screaming Beans een geheel eigen weg inslaan. Screaming Beans opende ruim twee jaar terug al zijn eerste succesvolle kleinere locatie in de Hartenstraat in Amsterdam. Daar heeft de organisatie zich gespecialiseerd in het aanbieden van een uitzonderlijke kwaliteit koffie en een eigen Barista Academy.

Nu starten zij op de grens van stad en centrum, Zuid en West, deze uitgebreide vestiging met een completere invulling, een doorontwikkelde visie en eigentijds internationaal ontwerp.

Locatie

De initiatiefnemers stellen dat Amsterdam een plek mist waar deze drie belangrijke smaakbelevingen samenkomen. Ze willen kwaliteit, hospitality, sfeer en laagdrempeligheid voor gasten creëren zonder dat daar de hoofdprijs voor betaald moet worden.

De producten waarmee gewerkt wordt zijn overwegend biologisch, verantwoord en altijd authentiek. Als dit project succesvol is, zal Screaming Beans in de toekomst ook in andere steden filialen openen.

Screaming Beans kiest ervoor om medewerkers zelf op te leiden. Er wordt een apart opleidingscentrum geopend om dit te kunnen realiseren. Professionals geven hier trainingen aan medewerkers over koffie, wijn en eten. Daarnaast kunnen ook consumenten en ondernemingen de workshops volgen.

Doelgroep

De gast krijgt de gelegenheid om bij Screaming Beans zijn hele dag door te brengen. Vanaf de ochtend waarbij de barista zorgt voor een ware koffiebelevenis tot laat in de avond, wanneer sommeliers de mooiste wijnen schenken. Screaming Beans is voor alle liefhebbers van goede koffie, wijn en fine food.

Voor het interieur van het pand is een gerenommeerd Belgisch architectenbureau ingeschakeld. Glenn Sestig zal de koffie- wijn- en food bar volledig ontwerpen en inrichten met het uiterlijk en de sfeer die Screaming Beans uniek zullen maken. Deze bekende architect en interior designer is verantwoordelijk voor een aantal spraakmakende ontwerpen zoals de Make-up club, Club 69 en Culture club in Gent, maar ook club Molotov in Antwerpen.

Reageer op dit artikel