nieuws

Sergio Herman ambassadeur van Maldon zout

Restaurant

Sergio Herman heeft zijn naam verbonden aan Maldon, een ambachtelijke zoutfabriek in Engeland. De Zeeuwse chef gaat als ambassadeur zowel professionals als hobbykoks bekend maken met deze exclusieve smaakmaker.

Sergio Herman ambassadeur van Maldon zout

Maldon staat bekend om de unieke structuur en krachtige smaak. Door het bijzondere proces vormt het zout zich in piramidevormige kristallen, die gemakkelijk tussen de vingers te verkruimelen zijn.

Het water dat voor de zoutwinning wordt gebruikt, bevat een unieke samenstelling aan mineralen. Samen met een verlaagd magnesiumgehalte, wat de bitterheid uit het zout haalt, zorgt dat voor een krachtige, ongeëvenaarde smaak.

Maldon Crystal Salt Company

Het zout wordt sinds gewonnen aan de oostkust van Groot Brittannië waar de Blackwater rivier uitmondt in het Kanaal. Bij volle en bij nieuwe maan is het springtij, waarbij de zee over de moerassige uiterwaarden wast en daarbij het zout meeneemt. Op dat moment, als de zoutconcentratie het hoogst is, pompt de familie Osborne van de Maldon Crystal Salt Company het rivierwater op.

Na filtering wordt de ontstane pekel in metalen bassins zorgvuldig verwarmt, waarbij door verdamping de bijzondere zoutkristallen vormen. Het zout wordt vervolgens met de hand bijeen geharkt en in een droogmachine geschept. Het proces is ambachtelijk en biologisch.

Voorraad

Sergio Herman was al langer bekend met Maldon, en laat al bijna 20 jaar elk half jaar een nieuwe voorraad Maldon sea salt flakes uit Engeland bezorgen. Daarom reageerde hij ook direct positief op het verzoek van de familie Osborne om mee te werken aan de lancering van dit culinaire zout voor de Nederlandse horeca.

Maldon is sinds kort verkrijgbaar bij Hanos, Sligro, DeliXL en Kruidenier Foodservices, voor €4,25 per doosje van 250 gram. Maldon en de familie Osborne zijn ook met een eigen stand aanwezig op de Horecava, van 11 tot en met 14 januari in de Amsterdam Rai.

Meer berichten over Sergio Herman:

Reageer op dit artikel