nieuws

Sergio Herman denkt al aan stoppen

Restaurant

Topkok Sergio Herman van het kersverse driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis twijfelt over zijn culinaire toekomst. In een uitgebreid interview in BN/De Stem zegt de Zeeuwse chef-kok dat hij mogelijk over vijf jaar stopt met zijn zaak.

Sergio Herman denkt al aan stoppen

‘Over vijf jaar maak ik de balans op, dan word ik veertig’, aldus Herman in het interview. ‘Dan ga ik eens goed nadenken of ik zo verder wil, of dat ik iets heel anders ga doen. Misschien stop ik ermee en begin ik in Antwerpen een swingende tent of ga ik in Barcelona wonen. Lekker eten en musea bezoeken. Dit vak kan ik in elk geval niet tot mijn vijftigste blijven doen, dan ben ik gesloopt.’

Herman zegt moeite te hebben met de lange werkdagen en korte nachtrusten. ‘Als ik opnieuw kon kiezen, zou je mij hier niet zien. De erkenning is fantastisch, succes is geweldig, maar ik zou toch echt iets anders kiezen. Fotografie, mode, moderne kunst: iets in die sfeer. Ik ben niet echt een theaterman, maar ik kom graag in musea en galeries.’

Feesten

Om de bakens te verzetten, ontvlucht Herman zo nu en dan even het hectische restaurantleven. ‘Als ik de hele dag heb gewerkt, kan ik zo naar vliegveld Zaventem rijden, het vliegtuig naar Parijs of Barcelona nemen, de stad in gaan, lekker eten, musea bezoeken, weer lekker eten, dan het café in, naar de disco en tot diep in de nacht feesten. Ik doe dat geregeld, want zonder die trips zou ik het niet volhouden.’

Herman, die het mosselrestaurant van zijn vader overnam, hoopt dat zijn kinderen een ander beroep kiezen. ‘Wat me soms kan bezwaren, is het idee dat mijn kinderen later mijn zaak willen overnemen. Mijn vader heeft de zaak overgenomen van zijn vader en ik weer van hem, eer zit dus een lijn in. Ik zou het niet leuk vinden als mijn kinderen dezelfde weg gaan. Als ze dat willen, zal ik beslist heel stevig met ze gaan praten.’

Reageer op dit artikel