nieuws

Sidney Schutte aan de slag in HongKong

Restaurant

Sidney Schutte, de voormalige rechterhand van Jonnie Boer bij De Librije in Zwolle, gaat aan de slag in HongKong. Schutte wordt bij The Landmark Mandarin Oriental hotel per 2 augustus de nieuwe assistent van de Nederlandse topkok Richard Ekkebus.

Sidney Schutte aan de slag in HongKong

Schutte wordt Executive Sous Chef en zal de f&b teams van het befaamde restaurant Amber, de hippe Mo-bar, diverse banquetingafdelingen en het hotel met 113 exclusieve suites aansturen. Amber beschikt over twee Michelinsterren en behoort tot de honderd beste restaurants ter wereld.

De aanstelling wordt door Schutte en zijn partner Geralda Joziasse gemeld. Beiden vertrokken vorig jaar september na tien trouwe jaren bij De Librije om een wereldreis te maken naar onder andere Zuid-Afrika, HongKong, Australië en Amerika. ‘Geïnspireerd en uitgerust kijken wij enthousiast uit naar onze nieuwe uitdaging’, laten ze weten.

Wat Joziasse gaat doen, is nog niet bekend. De gastvrouw heeft haar sollicitatieprocedure nu pas kunnen oppakken vanwege allerlei zaken die geregeld moesten worden ten aanzien van huisvesting, werkvergunning en verdere emigratieprocedures.

‘Tijdens onze wereldreis hebben we al kennis gemaakt met HongKong en het Landmark Oriental Hotel, dus weten we een beetje wat ons te wachten staat. De komende twee en halve maand gaan wij dus nog even genieten van drop, belegen Hollandse kaas, bitterballen en mosterd’, aldus Schutte en Joziasse.

‘Richard Ekkebus biedt de gelegenheid om bekend te raken met de bedrijfsvoering van deze internationale organisatie met als doel om hierna door te groeien binnen de Mandarin Oriental Group op een andere locatie’, aldus Schutte.

Reageer op dit artikel