nieuws

Sistermans kookte ‘galgenmaal’ voor Verdonk

Restaurant

Restaurant Wilhelminapark in Utrecht, waar topkok Jon Sistermans de culinaire scepter zwaait, gaat in de boeken als de plek waar Rita Verdonk definitief is gestruikeld in de VVD. Verdonk werd gisteren uit de partij gezet nadat fractievoorzitter Mark Rutte het vertrouwen in haar opzegde.

Sistermans kookte ‘galgenmaal’ voor Verdonk

In restaurant Wilhelminapark hield Verdonk dinsdagavond een toespraak voor een groep van dertig accountants, advocaten, vastgoedbaronnen en een journalist van De Telegraaf, verdeeld over vier restauranttafels.

In haar toespraak stelde Verdonk dat de VVD onzichtbaar is in het vreemdelingendebat. Dit kwam vervolgens groot op de voorpagina van De Telegraaf, waarna fractievoorzitter Mark Rutte besloot Verdonk uit zijn partij te zetten.

Het gezelschap dinsdagavond gaat door het leven als de ‘Wilhelmintafel’, een initiatief van de Utrechtse vastgoedadvocaat mr. Dion Bartels. Bartels nodigt een keer per maand vrienden en zakenrelaties uit in het Utrechtse toprestaurants.

Reageer op dit artikel