nieuws

Slappe thee is echt gezond

Restaurant

Medisch gezien bevatten theebladeren een aantal nuttige chemicaliën, waarvan 20-30 procent taninezuur, bekend om zijn ontstekingsremmende en insectenwerende eigenschappen. Ze bevatten ook alkaloïden (5%, gewoonlijk cafeïne), een stimulator voor het zenuwstelsel en de stofwisseling.

Slappe thee is echt gezond

Thee helpt bij het verteren van vlees en vet en is dus goed voor de spijsvertering. Thee is ook rijk aan vitaminen en het helpt nicotine uit het lichaam te verdrijven. Bovendien is het een prima dorstlesser en zorgt het voor ontspanning. Maar pas op voor de sterke thee. Te veel taninezuur verstoort de afgifte van maagzuur, irriteert de maagwand en veroorzaakt verstoppingen. Te sterke thee kan slapeloosheid veroorzaken. Het permanent drinken van sterke thee kan hartritmestoornissen veroorzaken en verhoogt de bloeddruk. Bij zogende moeders vermindert het de afgifte van moedermelk. En het zorgt voor aanslag op de tanden.

Reageer op dit artikel