nieuws

Sligro houdt zich staande in recessie

Restaurant

Horecagroothandel en supermarktconcern Sligro Food Group heeft goed stand weten te houden in de recessie. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar in lijn met de verwachtingen van analisten gepresteerd, zo blijkt uit recente cijfers.

Sligro houdt zich staande in recessie

Het bedrijf onthield zich echter wederom van het geven van een concrete financiële verwachting voor de rest van het jaar.

Jaaromzet

De omzet kwam uit op 1,086 miljard euro tegen 1,07 miljard euro in de eerste zes maanden van 2008. Het bedrijfsresultaat bedroeg 36 miljoen euro, 13,2 procent minder dan een jaar eerder. Onder de streep hield Sligro 27 miljoen euro over tegen 29 miljoen euro in 2008.

De lagere winst is volgens Sligro geheel te wijten aan minder incidentele boekresultaten.

Afnemende marktgroei

Sligro verwacht voor de rest van het jaar dat de marktgroei in zowel de groothandelbranche als de supermarktbranche zal afnemen. Het concern verwacht echter dat de groothandelstak meer omzet zal behalen in de tweede helft van 2009 dan een jaar eerder.

De groothandelstak zag de omzet stijgen van 699 tot 724 miljoen euro in de eerste zes maanden. De supermarkttak verloor omzet, maar had minder winkels. De autonome groei, de groei in verkopen zonder effecten van aankopen, bedroeg 4,1 procent tegen 8,3 procent een jaar eerder.

Reageer op dit artikel