nieuws

Slow Food-oprichter naar Nederland

Restaurant

Carlo Petrini, oprichter en internationaal voorzitter van de Slow Food beweging, komt naar Nederland. Hij is eregast tijdens een symposium op de Nederlandse versie van Terra Madre dat op 14 en 15 mei 2011 plaatsvindt in Olst-Wijhe.

Slow Food-oprichter naar Nederland

Petrini is op 15 mei te gast bij het symposium ‘Eerlijk duurt het kortst’ dat over de opzet van voedselbuurtschappen gaat. Locatie is landhuis Nieuw Rande in ¬Deventer. Via het symposium wil de Slow Food-beweging de consument bewust maken van zijn voedselkeuze.

Het symposium is onderdeel van het tweede Terra Madre Event in Nederland dat Slow Food Nederland organiseert op zaterdag 14 en zondag 15 mei 2011. Daarbij staan ecologische voedselproducten centraal.

Locatie van Terra Madre in Nederland is landgoed ‘de Haere’, in de gemeente Olst-Wijhe, vlakbij Deventer. Terra Madre is van origine een internationale wereldvoedselbeurs die eens per twee jaar wordt gehouden in het Italiaanse Turijn.

De Nederlandse equivalent presenteert onder meer een Mercato del Gusto, een streekproductenmarkt met Slow Food Producten uit Nederland. Verder zijn er kookdemonstraties, debatten, workshops en is er aandacht voor teelt- en productiewijzen.

Reageer op dit artikel