nieuws

Slow Food wil databank met restaurants

Restaurant

Slow Food Nederland, een organisatie met als doel samen genieten van lekker eten en drinken, wil een bestand aanleggen met restaurants die Slow Food-menu’s serveren. Dat laat voorzitter Jan Wolf van Slow Food Nederland.

Slow Food wil databank met restaurants

Wolf (58), sinds september 2006 voorzitter van de Nederlandse vereniging, wil naar Italiaans voorbeeld graag een bestand aanleggen met restaurants die Slow Food-menu’s serveren en winkels die goede spullen verkopen. Dat meldt Wolf in De Verleiding, een bijlage bij de zaterdageditie van De Volkskrant.

Streekproducten
Verder wil hij met Slow Food Nederland meer op de voorgrond treden door samenwerking met organisaties die bezighouden met streekproducten. Ook wil hij sponsors werven. ‘In Nederland zitten we vooral in de sfeer van gezellige eetclubs. Daar is helemaal niks mis mee’, aldus Wolf over de huidige werkwijze van zijn organisatie.

Slow Food Nederland is gelieerd aan de wereldwijde organisatie Slow Food. Deze heeft volgens eigen zeggen tachtigduizend leden. De Nederlandse afdeling bestaat uit ongeveer vijftien regionale afdelingen, convivia genaamd. Doel van een convivia is bij elkaar komen om samen te genieten van eten en drinken, en op zoek gaan naar ambachtelijke en authentieke producten die bedreigd worden.

Reageer op dit artikel