nieuws

Smaakprofessor Klosse juicht om WvdS

Restaurant

Smaakprofessor en restauranteigenaar Peter Klosse van De Echoput in Hoog-Soeren is blij met het initiatief van de Week van de Smaak. Hij hoopt dat het mensen aanzet tot denken over betere voeding en hoe je dat zelf kunt beïnvloeden.

Smaakprofessor Klosse juicht om WvdS

‘We leven in een tijd waar kinderen thuis geen pannenkoeken te eten krijgen omdat de pannenkoekenmix op is. Mama weet niet meer dat ze met de wel aanwezige bloem, melk en eieren alles in huis heeft om de kinderen met een pannenkoek te verwennen’, aldus Klosse.

Het is volgens de smaakprofessor symptomatisch voor de situatie waarin we leven. ‘Het grote publiek wordt via de televisie door de industrie geïnformeerd en krijgt een eenzijdig beeld over koken. Iets wat gemaksvoedsel wordt genoemd komt in de keukenkast en op het bord. En eten doen velen voor de televisie waar ze horen over de nieuw eindustriële vondsten die ze snel moeten kopen’, aldus Klosse.

Zie ook

Reageer op dit artikel