nieuws

Smulweb neemt Receptenweb over

Restaurant

Receptensite Smulweb.nl heeft branchegenoot Receptenweb.nl overgenomen. Dat maakt Smulweb bekend op haar site. Ook de domeinnamen www.recepten.nl en www.recipeweb.com maken onderdeel uit van de overname.

Smulweb neemt Receptenweb over

Smulweb meldt marktleider te zijn op het gebied van online-recepten en -restaurants met meer dan 3 miljoen unieke bezoeken per maand. Volgens Michiel Slegt van Smulweb wordt thuis koken steeds populairder.

‘Enerzijds door de vele kookprogramma’s op televisie en anderzijds gaan consumenten door de huidige financiële crisis minder vaak uit eten. Dankzij Smulweb en Receptenweb kunnen consumenten en hobbykoks gemakkelijk via internet inspiratie opdoen’, aldus Slegt.

Slegt is dan ook ingenomen met de overname van Receptenweb.nl. ‘Al jaren is dit een degelijke website met een trouwe groep vaste bezoekers. Niet voor niets werd receptenweb.nl de afgelopen vier jaar Website van het Jaar in de categorie Mens en Gezondheid. Ik ben ervan overtuigd dat, door gebruik te maken van elkaars sterke punten, Smulweb en Receptenweb elkaar fors kunnen versterken’.

Smulweb.nl en Receptenweb.nl blijven onder hun eigen naam bestaan. De overname heeft geen gevolgen voor de medewerkers van beide receptensites. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel