nieuws

Snoekbaars Jonnie Boer hardloper in SchultenHues & Friends

Restaurant

De snoekbaars van Jonnie Boer is dè hardloper op de menukaart van SchultenHues & Friends in Zutphen. De tweede zaak van topkok Peter Gast werkt met gerechten van collegakoks, die gasten in menuvorm kunnen bestellen.

Snoekbaars Jonnie Boer hardloper in SchultenHues & Friends

‘Snoekbaars uit de Vecht gelakt met appelstroop, bleekselderij en saus van Riesling en pijpjes kruid. Deze klassieker van De Librije is de hardloper bij SchultenHues & Friends. Als het gerecht niet in het menu zit, vragen gasten om het met een ander gerechtje te kunnen ruilen’, aldus Peter Gast.

Het idee achter SchultenHues & Friends is dat gasten kunnen kiezen uit gerechten van diverse Nederlandse topkoks. Zo werken onder meer Jonnie Boer, Jarno Eggen, Ron Blaauw, Rik Jansma, Michel van der Kroft en Thorvald de Winter mee.

SchultenHues & Friends draait goed sinds de opening in september, laat Gast weten. ‘De prijs-kwaliteit verhouding waarbij gasten zes hapjes krijgen voor 34,50 euro, slaat aan. De koks vinden het leuk om mee te werken. Ik ben nu bezig de koks te vragen hun voorjaarsgerecht in te sturen. Die zetten we dan op de kaart’.

‘Voor veel gasten is het ook een stukje herkenning. Zo kunnen ze dat ene gerechtje van een restaurant nogmaals eten. Zo was recent Raymond Prinssen hier op bezoek en koos zijn eigen gerecht (bovenbil van hert met paddestoeltjes, kleine uitjes, gekonfijte aardappel met daarbij artisjok en schuim van paddestoeltjes, red.) en was er erg enthousiast over’, aldus Gast.

Reageer op dit artikel