nieuws

Sommelier Fifteen lanceert wijnboek

Restaurant

Geheel in de stijl van Jamie Oliver benadert Matt Skinner, sommelier van Fifteen en vriend van de tv-kok, de geneugten van het drinken. Skinners wekelijkse wijnadviezen via de mail binnen het ‘concern Fifteen’ vielen zo in de smaak dat een boekje erover niet kon uitblijven: ‘Superwijn 2007, de honderd mooiste wijnen voor elke gelegenheid’.

Sommelier Fifteen lanceert wijnboek

Veel wijnkenners en sommeliers zijn de Australiër Skinner al voorgegaan in een poging de leek op een simpele manier aan de ‘goede wijn’ te krijgen, zodat die gewapend met kennis in de winkel de juiste keuze kan maken.

Matt Skinner probeert het door, in tegenstelling tot veel wijngidsen, de lezer niet te overladen met informatie en moeilijk taalgebruik. Hij vergelijkt wijnen het liefst met eten, een auto, muziek, mode of kunst.

‘Zo typeerde ik de Engelse wijn Nyetimber met een Auston Martin, omdat het een kleine wijn is met veel details. Of een Australische rode die ik associeerde met Led Zeppelin omdat het een rijke wijn is met veel kracht, precies als de muziek van Zeppelin. Dit spreekt mensen veel meer aan’, zegt hij in het Amsterdamse Fifteen restaurant.

Skinner is ter promotie van zijn tweede boek ‘Superwijn 2007‘ een paar dagen in Amsterdam. Het eerste boek was vooral een basiscursus wijn, het tweede vooral een handig boekje dat de lezer honderd wijntips geeft.

Skinner: ‘Het formaat is precies zo groot als een dubbel-cd. Ik speel dolgraag gitaar, maar zal mijn muziek nooit uitbrengen want ik ben eigenlijk een heel slechte muzikant. Nu heb ik toch mijn eigen cd.’

Zie ook:
Jamie Oliver bij opening Fifteen

Reageer op dit artikel