nieuws

Sommelier Tom Jorna weg bij Chalet Royal

Restaurant

Maître-sommelier Tom Jorna heeft sterrestaurant Chalet Royal in Den Bosch verlaten. Een opvolger is nog niet bekend, laat patron-cuisinier Gerrit Greveling weten.

Sommelier Tom Jorna weg bij Chalet Royal

Jorna kwam twee jaar geleden naar Den Bosch om Leon IJpelaar op te volgen. Zijn contract bij Chalet Royal liep op 1 juni af en Greveling besloot het niet te verlengen.

‘Ook bij ons is de crisis merkbaar, zijn salaris drukte zwaar op de kosten’ zegt Greveling. ‘Daarnaast sloot zijn manier van werken niet naadloos aan op ons bedrijf. We willen liever een wat jongere, vlottere sommelier. Eén die met flair aan tafel staat, met dezelfde schwung werkt als ik in de keuken en niet persé een driedelig pak hoeft te dragen.’

Jorna gaat volgens Greveling aan de slag bij een nog te openen luxe golfclub in het Brabantse Spijk. Zijn opvolging bij Chalet Royal is nog niet rond, maar Greveling heeft wel al iemand op het oog. ‘Die heeft alleen nog niet opgezegd bij de huidige werkgever. Tot die tijd kan ik geen naam noemen.’

In de tussentijd worden de taken van Jorna overgenomen door tweede sommelier Marcel Verdonk, gastvrouw Corry van Doren en Greveling zelf.

Bekijk hier meer transfers

Reageer op dit artikel