nieuws

Sommelier Wessels al weer weg bij Basiliek*

Restaurant

Gastheer en sommelier Almar Wessels is al weer weg bij sterrestaurant Basiliek. Beide partijen kwamen via Facebook met elkaar in contact, maar nemen na slechts twee maanden afscheid van elkaar. ‘Persoonlijk klikte het prima, maar Almar voldeed niet aan de verwachtingen’, aldus eigenaar Andrea van Zoomeren.

Sommelier Wessels al weer weg bij Basiliek*

Vol ambitie begon Almar Wessels 1 februari als sommelier en gastheer bij het met een Michelinster bekroonde restaurant Basiliek in Harderwijk. Slechts twee maanden later komt aan dat dienstverband, dat tot stand kwam via Facebook, al weer een eind, meldt Wessels. ‘Voor mij kwam het besluit heel onverwacht.’

Almar Wessels vertelt aan Misset Horeca dat hij vol ambities aan het werk was bij zijn nieuwe werkgever. ‘Ik had veel plannen aan de voorkant. Zaterdagavond (24 maart, red.) kreeg ik echter te horen dat ze niet met me verder gaan. Ik had in twee maanden niet laten zien wat de eigenaren van me verwachtten.’

Persoonlijk een klik, zakelijk niet

Andrea van Zoomeren bevestigt dat laatste. ‘Op persoonlijk vlak klikte het prima. Almar is collegiaal, gedreven en kundig, maar hij voldeed niet aan onze verwachtingen. Het is voor beide partijen een heel vervelende situatie, maar helaas gebeuren dit soort dingen.’

Van Zoomeren: ‘Dat Almar verbaasd was over het besluit, merkte ik ook toen hij door ons werd geïnformeerd. Dat verbaast ons dan weer een beetje, want we hebben in de afgelopen twee maanden veel met elkaar gesproken over de invulling van deze toch wel zware functie.’

Chef-kok en eigenaar Rik Jansma en Almar Wessels vonden elkaar via Facebook, kort nadat laatstgenoemde was vertrokken bij Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte.

Allebei op zoek naar iets nieuws

Zowel Basiliek als Wessels is op zoek naar iets nieuws. Almar Wessels: ‘Ik wil heel graag weer aan de slag, het liefst in de omgeving van Zwolle en/of Flevoland. Ik zit vol ambitie, doe 15 april ook mee aan het NK Sommeliers en hoop ooit nog eens Meestersommelier te worden.’

Van Zoomeren vertelt dat de sollicitatieprocedure voor een opvolger is gestart. ‘We hadden Almar aangenomen, zodat ik meer tijd en gelegenheid kreeg om voor ons kindje te zorgen. Dat uitgangspunt is niet veranderd.’

Reageer op dit artikel