nieuws

Sonoy (Emmeloord) snelste stijger in Lekker 2010

Restaurant

Restaurant Sonoy van Paul van Staveren is de snelste stijger in de nieuwe Lekker. Het in de voormalige watertoren van Emmeloord gevestigde restaurant klimt maar liefst 42 plaatsen.

Sonoy (Emmeloord) snelste stijger in Lekker 2010

De eetgelegenheid op hoogte sloot in de vorige editie nog de rij met plaats honderd. Nu stijgt Sonoy naar plaats 58. Sonoy is daarmee het hoogst geplaatste restaurant uit Flevoland in de prestigieuze ranglijst.

Restaurant Sonoy opende dit jaar zijn deuren in Emmeloord. Van Staveren verbouwde er de voormalige watertoren om tot toprestaurant. Daarvoor zat hij jarenlang in Blokzijl. Toen heette het restaurant Hof van Sonoy.

Na Sonoy mag De Gastronoom in Harlingen zich de tweede snelste stijger noemen. Het restaurant van Marco Poldervaart klimt 25 plaatsen (van 82 naar 57). De Vlindertuin in Zuid-Laren stijgt eveneens 25 plaatsen (van 80 naar 55).

Tip

Bekijk hier het nieuwe restaurant in een eerdere uitzending van Misset Horeca Live.

Bekijk hier de ranglijsten van Lekker 2010:

» Lekker Top 100 2010

» Niet meer opgenomen 2010

» Op de drempel 2010

» Debutanten 2010

» Grootste stijgers 2010

» Snelste dalers

» Provincietoppers 2010

Reageer op dit artikel