nieuws

Sophia haalt Franse tweelingkok Pourcel

Restaurant

Het Amsterdamse restaurant Sophia van Ron Blaauw heeft de Franse tweelingsbroers Jacques en Laurent Pourcel gestrikt om als gastkok op te treden. De Franse broers zijn bekend van hun tweesterrenrestaurant Le Jardin des Sens in Montepellier en hun vernieuwende kookkunsten.

Sophia haalt Franse tweelingkok Pourcel

De beroemde keukentweeling Jacques en Laurent Pourcel, zoons van een wijnboer, zijn opgegroeid in de Languedoc, het zuiden van Frankrijk. Laurent Pourcel werkte in het verleden bij Michel Bras en Alain Chapel. Broer Jacques voor Michel Trama, Marc Meneua en Pierre Gagnaire.

In 1988 opende ze, samen met zakenvriend Olivier Château, in Montpellier hun gerestaureerde restaurant met Mediterrane tuin, Le Jardin des Sens. Inmiddels heeft het restaurant twee Michelinsterren en opende ze wereldwijd restaurants zoals Sens & Saveurs in Tokio, Le Crystal in Marrakech en Sens & Bund in Shanghai.

Restaurant Sophia is onderdeel van de HME Group, de restaurantgroep waar topkok Ron Blaauw culinair directeur is. De groep bestaat onder andere uit Ron Blaauw Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, Brasserie Keyzer in Amsterdam en Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel.

Reageer op dit artikel