nieuws

Sophia haalt Marokkaanse gastkok

Restaurant

De Marokkaanse lady-chef Meryem Chercaoui is twee weken lang gastkok bij het Amsterdamse restaurant Sophia van Ron Blaauw. Chercaoui runt samen met haar man restaurant La maison du Gourmet in Casablanca.

Sophia haalt Marokkaanse gastkok

Chercaoui start haar gastoptreden op 5 oktober. Twee weken lang kookt ze voor het shared dining-project van Ron Blaauw. Bij het openingsdiner op 5 oktober schuift staatsecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken aan.

De 31-jarige Marokkaanse topkok kookte twee jaar lang op de kookschool van de Franse sterrenkok Paul Bocuse in Lyon. Daarna liep ze onder andere stage in de Franse sterrestaurants Majestic in Cannes en Crillon in Parijs. Vanaf mei 2004 runt ze samen met haar man La maison du Gourmet.

Reageer op dit artikel