nieuws

Spaanse topchef bij Ron Blaauw

Restaurant

De Spaanse topchef Martín Berasategui heeft een bezoek gebracht aan restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel. Daar toonde de Baskische driesterrenkok uit San Sebastián zich uiterst en opvallend positief over de nieuwe generatie topkoks uit Nederland.

Spaanse topchef bij Ron Blaauw

‘De Nederlandse gastronomie is vers, spannend en elegant. Het is een open gastronomie. De koks hebben geen geheimen voor elkaar. Dat is mooi, want door die kruisbestuiving gaat de kwaliteit omhoog. De tafel wordt wat dat betreft steeds belangrijker. Daar wordt aan gepraat, daar delen mensen hun geheimen. Wat ik creëer geef ik ook weg’, aldus Martin Berasategui tegen het ANP.

Koning

De Spanjaard uit Baskenland is niet alleen een ster in Nederland, maar wordt over de hele wereld als een koning onthaald, is zijn ervaring. Terwijl zijn signatuur overwegend eenvoudig is. Naast zijn eigen driesterrenrestaurant in San Sebastián leidt Berasategui twee zaken in Barcelona en Tenerife.

Haringen

Zijn waardering voor de Nederlandse keuken blijft niet beperkt tot woorden. Zo kocht hij maandagochtend wat haringen om die de komende dagen in een gerecht van hem te toveren.

Zie ook:

Alain Caron ontmoet Martin Berasagetui (2003)

Spaanse topchef bij Ron Blaauw

Reageer op dit artikel